Motljusskydd tar bort linsöverstrålning

Det har hänt alla. Att man kommit hem från en resa, en fotopromenad eller bara en trevlig picknick. Man bläddrar igenom bilderna ännu en gång, men granskar bilderna lite noggrannare. Och är det inte typiskt när din favoritbild har en stor rosa, gul eller grönaktig fläck mitt i? Det är ju så onödigt.

Mitt tips är att införskaffa ett motljusskydd. Det är en prisvärd garanti till lite bättre bilder. Inte nog med att du slipper linsöverstrålningen, (de färgglada prickarna). Då det sticker ut en bit från själva linsen, skyddar det objektivet från att repas, och det skyddar även glaset från vattendroppar, som annars skulle göra bilderna suddiga.

Utan motljusskydd
Med motljusskydd

Ett motljusskydd hjälper även till att skära av solstrålar från vissa vinklar, vilket jag upplever ger en bättre skärpa på motivet. Du slipper ändra lika mycket i de manuella inställningarna, och i vissa fall kan du till och med minska solreflektioner på motivet, som annars kan upplevas som rätt störande.

Jag anser att det är bättre att ha ett motljusskydd, och ta av det när man kanske i vissa fall vill ha dessa fläckar (personligen kan jag tycka att de är rätt vackra i vissa bilder), men ändå ha möjligheten att få bort dom om man vill.

Utan motljusskydd
Med motljusskydd

Av Thea Holmqvist

En reaktion på “Motljusskydd tar bort linsöverstrålning”

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Anneli - A'la Foto skriver:

    Fina tydliga bilder på varför man ska ha motljusskydd! Kul att se!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *