Varför och vad är motljusskydd?

Man kan säga att motljusskydd är något man sätter längst fram på sitt objektiv för att skydda det mot alla starka ljuskällor som finns utomhus eller inomhus som på något sätt kan leda till att bilderna blir dåligare, men personligen gillar jag ibland när man får med ett par (fina) blåstick eller reflexer, men det är smak sak.

Om du nu inte har något motljusskydd utom fotar utan ett så får du ju in ljus från alla sidor, ovanför – underifrån – framifrån – sidorna. Men om man nu jämför det med att man har ett motljusskydd på så får man in ljus framifrån, alla sidor blir täppta. För mig är ett motljusskydd väldigt viktigt att ha i kameraväskan, eller jag har mitt hela tiden på objektivet, då vet jag alltid att jag har med det om det kommer till användning.

Men nu ska vi inte glömma att motljusskydd kan se ut på olika sätt, det finns olika kvaliteter och såklart olika storlekar. Här under kan ni se två stycken som ser likadana ut men egentligen inte är det.

Den första är som ni ser är av gummi, och den andra är av plast. Som sagt skiljer de sig inte alls mycket åt, man kan säga att skillnaden är på något sätt att motljusskyddet av gummi går att vika ihop och att det är mer ömtåligt om det (t.ex) faller i golvet så kan det inte spricka. Men personligen föredrar jag motljusskydd av plast, då det på något sätt skyddar mer.

Av: Viktorija Ackar

 

En reaktion på “Varför och vad är motljusskydd?”

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Nathalie skriver:

    Bra förklaring, om man lyckas förstå genom grova grammatikfel, särskrivningar och katastrof-aktiva meningsbyggnader..
    Just det, sen heter det ’sämre’, inte ’dåligare’.
    Ingen som korrekturläser?!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/2/2/2/motljusskydd.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *